September

 

(28.aug. 2010) Sommeren er på hæld og om 3 dage er det efterår. Det turde altså måske være på sin plads at rekapitulere lidt af hvad der er nyt i sommerens løb.

Den økonomiske krise i USA (der i parentets bemærket naturligvis mindre er en finanskrise end en moralsk krise eller – mindre en finanskollaps end en moralsk kollaps) er igen forværret: Arbejdsmarkedet er i frit fald, husmarkedet er i frit fald, ja det eneste som ikke synes at være i frit fald er politikernes belønningsposer fra de globalt opererende forretningsimperier. Selv amerikanske mainstream iagttagere indrømmer nu – nødtvungent? – at den er gal. Et par gode eksempler er nobelprismodtageren Paul Krugman fra New York Times og den tidl. Washington-minister Robert Reich, læs selv hvordan de nu revser den politisk-økonomiske kultur på http://topics.nytimes.com/top/opinion/editorialsandoped/oped/columnists resp.  www.huffpost.com/robert-reich. Man ser nu undertiden begrebet systemkollaps anvendt i forb. med USA.

Oliekatastrofen i Den Mexikanske Havbugt synes neddæmpet. Hvorvidt der kan siges at være tale om en vellykket kur eller måske en vellykket dæmpning af symptomerne er der ganske vist i skrivende stund delte meninger om. Se f.eks. www.theoildrum.com og http://blog.alexanderhiggins.com.

Rusland er brændt – more or less. Under Putin har man nedlagt det særlige brandvæsen til bekæmpning af skovbrande, oprettet i Sovjettiden. Brandvæsnet omfattede flere hundrede fly og helikoptere samt tusindvis (var det 6000?) brandfolk. Som sagt nedlagt, idet ansvaret for skovene er lagt ud til lokalområderne eller skovene er privatiserede. Bad move!

Indusdalen i Pakistan er oversvømmet. Indusdalen er et af de ældste, og måske det ældst kendte kulturområde i verden. Religionshistorikeren Holger Kerstens nævner i en af sine bøger, at det kan have været Abrahams hjemegn. Overbefolkning, bjergsider uden bevoksning og træer, dræning og tørlægning af sumpområder, samt naturligvis klimaforandring og korruption er nogle stikord.

Om kampen mellem drogekartellerne og regering/befolkning i Mexico skrev www.drudgereport.com forleden:  Mafiaen vinder… Om dette på sigt medfører, at Mexico skal  betragtes som “a failed state” vides ikke.

Nogle bloggere mener, at Kina allerede nu har en større økonomi end USA. I al fald regnes den nu for større end Japan’s, og Japan har som bekendt i årevis haft en større industrisektor end USA. Hvis USA’s nationalprodukt nu for en meget stor del består af produktion og salg af “snake oil”, hvilket i den her forbindelse vil sige trykning og salg af mærkelige, forvredne og uforståelige “værdipapirer”, som til dels må antages at være uden reel værdi, ja så har man måske ret?

Kampen mod det fri internet synes at være godt i gang. Google og Verizon vil have forrettigheder frem for almindelige brugere. Skal deres direktionsautomobiler også have forret frem for almindelige bilister på de amerikanske veje og gader? Altså ligesom de særlige vejbaner til den sovjettiske nomenklatura i Moskva og måske andre steder? Endvidere vil en amerikansk stat indføre skat på blogging ligesom censuren på den enkelte blogportal og søgemaskine vistnok langsom men støt breder sig? Hvad blogportaler angår er Danmark heldigt stillet, ja vi har en muligvis helt unik portal i Fynske Mediers www.smartlog.dk. I al fald har jeg ikke set nogen anden blogportal, som reelt er ucensureret, hverken inden- eller udenlands. En eller flere sådanne findes forhåbentlig, men jeg har blot ikke set dem.

Et sådan åndehul her i Danmark er sikkert utålelig og på sigt uakceptabel for de globalt opererende kræfter, som ønsker at kontrollere meningsdannelsen, også og ikke mindst i Danmark. Og vi ser da også, at www.smartlog.dk har været udsat for et vedvarende maliciøst spamangreb, som startede i eller lidt før juni måned 2009, og som har været stigende i grovhed og intensitet især i de seneste måneder, således at man nu måske i virkeligheden burde tale om terrorisme – der bruges i al fald ganske store ressourcer på angrebet. Man har længe kunnet se, at ca. 50 % af blogindlægene er spam, man man kan nu meget vel opleve, at 9 ud af 10 blogindlæg er maliciøst spam, altså 90 % hvad antal angår (gå evt. ind på www.smartlog.dk og se selv).

Hvad filstørrelsen, d.v.s. serverbelastningen angår er forholdene dog meget grovere. Spamangrebene, som tydeligvis efter disposition og “indhold” kommer fra samme kilde er som oftest meterlange, f.eks. 10 sider volapyk. Da et typisk blogindlæg er på mindre end 1 side tekst, og ofte uden illustrationer, får man i så fald, at ved 50 % spam bliver forholdet mellem spam/bona-fida blogs som 10/1 og ved 90 % spam fås forholdet 90/1. I sidstnævnte tilfælde kræves altså plads til 90 Gigabyte spam for hver 1 Gigabyte bona-fida blogs. Jeg ved ikke om denne serverbelastning i længden vil kunne tåles af smartlog-portalen, men frygter naturligvis, at det kan blive for dyrt. I så fald gør det mig ondt, dels på egne – men også på vegne af Fynske Medier og den fri og demokratiske meningsdannelse, såfremt Fynske Medier ikke kan eller vil ofre et effektivt spamfilter på smartlog.

I 2.del vil jeg omtale nogle mere positive småting fra min egen andedam.

(Se evt. også min blog http://imma.smartlog.dk)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.