Efterårsbilleder (2. del / Fra Holland)

 
I det sidste indlæg fortalte jeg lidt om nogle overvejelser med hensyn til evt. at køre til Holland eller ikke (i min gamle Kadett fra 1991). Turen skulle gælde dels det store fotoloppemarked/samlertræf i Utrecht-forstaden Houten søndag d. 13.nov., ad landevejen godt 800 km fra København. Dels ikke mindst en visit hos min niece og hendes kæreste i Amsterdam city, hvor hun har boet en halv snes år.

Efter nogen tøven besluttede jeg mig alligevel for at vove forsøget, og her følger, i store træk, lidt om turen i form af en (noget redigeret) eMail, som jeg i onsdags sendte til en gl. bekendt:
Hej

Velkommen hjem fra Sverige, og tak for det fine billede, det er da et utomordentligt fint interiørfotografi. Du burde prøve om ikke du kunne få det optaget til en konkurrence i det svenske Foto-magasin, men husk det skal være årgang 1947!
Men hvorfor har du valgt at fotografere et interiør fra en af de nærliggende herregårde, kunne du ikke have taget et billede af det indre af din egen lille, trange hytte på Søderåsen? Just asking.

Jeg kom ganske rigtigt til Holland, sikke et gedemarked, jeg er nu lige så træt som et helt alderdomshjem, måske er jeg blevet for gammel til at køre 12 timer og 900 km i et stræk, eller rettere med en 1/2 times pause.

Det gik ellers godt nok, men med hensyn til loppemarkedet, så er det som at køre sand til Sahara. De har så meget gl. analogt fotoudstyr dernede, at de vistnok som minimum forventer at få det foræret, og egentligt havde regnet med at få en pose penge med oven i købet. Så lige nu er min holdning vistnok, at det gider jeg ikke igen.

Der sad 2 hollændere, far og datter, lige ved siden af mig, og lur mig om de kom af med een eneste ting hele dagen? (omend jeg jo ikke kan være sikker).

Men såfremt man kommer ned til dette Europas størte indendørs samlertræf og loppemarked for fotointeresserede med den holdning, at man tager hvad man kan få, når man sælger/bytter (alternativet kan undertiden være at hive det i containeren derhjemme) og tilsvarende tager hvad man kan få, når man køber (d.v.s. kun benytter de meget gode tilbud), ja så er det vistnok en ok event. Og det er jo altid morsomt at være sammen med mange ligesindede.

Kan for eksempel nævne, at jeg erhvervede en forsænket objektivplade til min Cambo (et hollandsk storformatkamera af den optiske-bænk type) for 5 Euro, en brugt men pæn bælg til min gamle Linhof Technika 9×12 for 40 Euro (den sidste nypris jeg for nogle år siden hørte hos Ole Bruun Technikal var 2500 kr!) samt en gl. førkrigs Schneider Angulon 6,8/90 mm i Compur lukker på et meget gammelt Linhof brædt for 20 Euro. Så selvom man ganger med en faktor på f.eks. 2 af hensyn til transportomkostningerne, så er det billigt nok alligevel.

På hjemvejen mandag aften blev jeg ganske rigtigt passet op af en (tysk) toldkontrol, som lå på lur vest for Osnabrück. Om det skyldes, at man havde fået et tip enten fra Mossad eller PEsT om en ubekvem dansk dissident på vej, eller der evt. var tale om en kuriøs tilfældighed ved jeg jo ikke (jf. det foregående indlæg). I så henseende må jeg nok nøjes med lidt hovedregning vedr. sandsynligheder samt notere mig, at man netop nu tale om, at toldkontrol efterhånden skal være mere efterretningsbaseret.

(D.v.s. igen mere magt til PEsT, de skal nu også bestemme konkret hvilke personer/politiske modstandere, der skal udsættes for toldrazziaer udover deres øvrige opgaver: livvagt for politikerne (siden Schlüter), politi-efterretnings virksomhed, være hemmeligt kriminalpoliti (siden 2006) og kontraspionage samt ifgl. dagspressen efterhånden også overtage kontrollen med Forsvarets Efterretningstjeneste (har i første omgang netop fået en civil chef). En absurd og MEGET farlig magtkoncentration – men naturligvis et hedt ønske eller ligefrem en våd drøm fra den næppe helt lille del af den globale magtmafia, som måske kan tænkes at have større eller mindre adgang til at operere via Mossad?).

(Apropos kontraspionage: hvad mon PEsT har gjort for at dæmme op for Mossads ulovlige virksomhed i Danmark? Eller CIA’s stedsevarende, grove (grundlovs)overtrædelser i form af deres ECHELON-program, som aflytter AL telekommunikation i Danmark? Har PEsT underrettet Folketinget, regeringen og de politiske partier samt topembedsmændene og erhvervslivets VIP’s m.fl. om, at AL DERES TELEKOMMUNIKATION VEDVARENDE AFLYTTES? Denne ECHELON-virksomhed, som efter det oplyste (i dagspressen og blogosfæren) skal være foregået i et par årtier, omfatter i givet fald naturligvis også unge nøglepersoner som f.eks. Sass Larsen, og vedrører såvel mobil som eMail-trafik o.s.v. (For mit eget vedkommende foregår der tillige rumaflytning, men jeg kan her kun tale for mig selv).

Men der var denne mørke november aften på en øde stræning i Westfalen heldigvis tale om professionelle og korrekte toldere, ikke egentlig flinke men heller ikke uvenlige, som antageligt hurtigt kunne mærke, at jeg mente at have rent mel i posen.

Som nævnt blev det til en lidt for lang tur for mig, da jeg som sagt også gerne ville besøgte min niece i Amsterdam. Jeg er temmelig allergisk mod og egner mig slet ikke til at køre i bil i en totalt fremmed storby, hvis stednavne jeg ikke kender og hvis skiltning jeg knap nok forstår og tilmed i myldretiden og i mørke – en rædsom oplevelse. Men byen er ellers meget tiltalende ved dagslys og med offentlige transportmidler, og det var interessant at besøge min travle niece og hendes ikke mindre intelligente kæreste. Ved et rent tilfæde fandt jeg et lille familiehotel/restaurant, ganske vist lidt vest for Amsterdam, hvor et værelse med morgenmad kun kostede 35 Euro, ellers skal man vistnok typisk give omkr. 100 i Amsterdam-området.

Men Kadett’en spandt trods sine 20 år som en symaskine, nu må jeg hellere som en belønning købe en halv liter olie i Aldi. Det har jeg gjort før med det resultat, at jeg har kørt med for meget olie i sumpen, bilen har hidtil praktisk taget ikke brugt olie.

Hvad sådan en tur koster i penge vil jeg undlade at belemre dig med af frygt for, at du skulde få lyst til at tænke på et bommesislag over den oplysning. Men jeg vil gerne om vi kunne vente til næste uge med evt. at se på computeren?

VH/ Gert

 

I første del af EFTERÅRSBILLEDER stillede jeg en omtale i udsigt af nogle testoptagelser med mit Sinar storformatkamera incl. 3 gamle (d.v.s. ca. 100 år gamle) objektiver. Men optagelserne er desværre helt eller delvist mislykket, idet jeg valgte at fotografere i modlys, hvilket disse gamle objektiver tålte overraskende dårligt resp. slet ikke. Specielt det ene objektiv, med det flotte navn “KOSMOS DOBBELT-ANASTIGMAT” var i så henseende ganske håbløs. Det kommer sig vistnok af, at dette objektiv er konciperet med 4 fritstående linser, hvilket som udgangspunkt giver mange spejlende flader, som lyset kan cykle frem og tilbage mellem, disse gamle objektiver er jo ikke (multi)coatede!. Men ved først givne lejlighed vil jeg gentage optagelserne under bedre lysforhold.

Endelig er jeg kommet temmeligt meget bagefter med at omtale nogle af mine diverse bogerhvervelser fra efterårets forskellige hollandske bogudsalg i Helligåndshuset, Fiolstræde og på Rådhuspladsen, så jeg vil forsøge at indhente lidt af det forsømte i det næste indlæg.

 

 
                                              ———————–

 (Cross-posted on http://imma.smartlog.dk)

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.