Nytårstalen

Det varme emne i nyhedsmedierne her ved begyndelsen af det nyt år har ikke uventet være to smukke kvinders nytårstaler til det danske folk –  Dronningens og Statsministerens naturligvis.

Jeg hørte ikke nogen af talerne i deres helhed, men har til gengæld læst dem på nettet. Here is my two cents worth of observations.

Først Dronningen.

Jeg ville faktisk helst kun have udbredt mig om, hvor smuk og tiltrækkende Dronningen trods sin alder stadig er. Men da hun i den henseende netop nu har fået kamp til stregen af vor nye Statsminister, som oven i købet har ungdommens fortrin, så vil jeg gemme den vinkel til statsministerens tale.

Dog ikke uden i forbifarten at bemærke, at dronningen i sin ungdom nærmest var uforskammet smuk, samt at alderen ikke synes at trykke hende. Og hvorfor skulle den også det? F.eks. har jeg selv en god bekendt som lige er blevet 80 – og som alligevel vistnok er yngre af sind end de fleste meget yngre kvinder.

Hvad indholdet af talen angår, så bør man være enig med Dronningen i, at det ikke går an at parkere alt sit ansvar som borger i Danmark på rådhuset eller på Christiansborg. Man må stedse være aktiv, d.v.s. man kan ikke nøjes med at sætte et kryds på valgdagen, og så gå i dvale til næste valg og tro, at nu er den hellige grav velforvaret. Gør man det, så må man forberede sig på slemme overraskelser.

For resten ved jeg da ikke, om jeg har ramt dronningens mening det pågældende sted af talen med særlig stor nøjagtighed. Men har jo lov at håbe.

Herudover var talen for størstedelen en lang række af almindeligheder – som sig hør og bør. Dronningens nytårstale er sikkert ikke det rette sted at lancere dramatisk nye ideer?

Disse sidste bemærkninger gælder så nogenlunde også for statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale. Men hendes tale udmærkede sig på anden måde, nemlig ved en uoverstruffen stilistisk elegance. Har HTS selv skrevet (størstedelen af) talen, så må det vist være a safe bet, at hun har fået meget høje karakterer i dansk stil i skolen?

Skulle talen derimod for størsteparten være skrevet af en af hendes hjælpere, falder roserne naturligvis af på vedkommende. Det bør i den forbindelse måske erindres, at vinderen af spindoktor-magtkampen kommer fra en stilling som opinionsredaktør på Weekendavisen, han må altså under alle omstændigheder antages at have et skrive-gen.

(I parantets bemærket synes jeg det er en smule beklageligt, at (så vidt jeg ved) ingen af de professionelle iagttagere offentligt har kommenteret på, at den seneste spindoktor-magtkamp-virak omkring statsministeren næsten totalt har fjernet offentlighedens søgelys fra vinderen af magtkampen. Man har udelukkende fokuseret på taberen, der (qua en  efterretningskabale?) blev sparket ud og væk fra Helles indre gemakker. Eller mere pikant: Blev den ene “karaktermyrdet” for at fjerne focus fra den anden?

Nogle eksperter har ganske vist kommenteret på, at hele sagen lugtede lidt mærkeligt. Men i al fald ved offentligheden i virkeligheden meget lidt om vinderen, f.eks. kender man så vidt jeg ved end ikke hans forældres navn, stilling eller opholdssted. Udover naturligvis, at han er født i New York og har en amerikansk far, som tør antages at hedde Redington. Men da navnet Redington synes at indikere en amerikansk-israelsk baggrund, og da Wall Street som bekendt ligger i New York, så ville det måske ikke have været unaturligt for vore dybdeborende journalister at få rede på, d.v.s. få bekræftet eller afkræftet om vedkommende spindoktor rent faktisk har, mere eller mindre tætte, personlige relationer til Wall Street, eller ikke?

Det burde være relevant, dels fordi der her måske er tale om statsministerens nærmeste medarbejder, samt i særdeleshed for så vidt som regeringen allerede nu af nogle beskyldes for tilsyneladende i visse henseender at gå storkapitalens ærinder, som f.eks: Alligevel ingen skattestigning på de højeste indtægter (uagtet for nylig anbefalet af ingen mindre end Warren Buffet!), alligevel ingen bankafgift på handel med penge og værdipapirer (skønt allerede for mere end et årti siden anbefalet af George Soros himself!) samt en (måske?) begyndende privatisering af det københavnske vejnet (betalingsring).

Alt sammen noget, som skal betales af de mange og de små resp. – ligesom de drakoniske nye fartbøder m.m. – rammer små indkomster hårdest. Parantets slut).

For øvrigt var HTS’s optræden på TV for mit vedkommende lidt som et slag i ansigtet: Helle er ganske enkelt utrolig smuk, charmerende og sexet, – øh – tiltrækkende hedder det vel om en Statsminister. Hun var ikke, som Kristian Madsen skrev i Politiken meget selvsikker. Hun var tværtimod, trods sin ualmindelige intelligens en lille smule kejtet (kommer sig tænkeligt af hendes mindre veludviklede situationsfornemmelse?). Men fantastisk charmerende og fantastisk smuk.

                                            ————————–

Rigtig Godt Nytår samt mange tak for de mere end 50.000 hits, som I, kære læsere, har beæret mig med i de seneste godt 3 år på imma.smartlog.dk.

(Cross-posted from http://imma.smartlog.dk)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.