Satire (1)

Onkel Billys pølsevogn.

Wi will idag besøge onkel Billys pølsevogn. Billy er lige nu aktuel, fordi han netop har fået pølsevognssbevilling på Christiansborg. Nu wil du måske invende, at det er da Møjers pølsevogn, som har bevillingen på ”borgen”, men så må du wide, at Møjers Pølsevogn har ønsket at nedtrappe, muligvis p.g.a. af nogle forsøg med gamle karklude i pølsevandet?

Altså ”goddag Billy, jeg kunne ellers godt tænke mig en rød pølse med hele swineriet”.

Så gerne, gamle ven, det skal vel være en fransk, ik?

Jamen ok, men husk, det skal være med det hele.

Men selvfølgelig, kan du se den flotte røde pølse, der swømmer rundt lige der midt i min lille heksekedel?

Ja, jo ,jamen den er godt nok flot.

Læg mærke til den ende der stikker op af vandet i heksekedlen, den er helt rød og rigtig stor og flot, den får du lige om lidt, jeg skal lige checke, at vandet i heksekedlen er varmt nok.

Ja, den har godt nok en flot rød farve, men how, nu tar det vel ikke for lang tid, inden jeg får den pølse?

Nej, nej, den er straks klar gamle ven, men for søren, se lige den flotte sportswogn, som holder parkeret lige derovre. Den er ellers flot, har du set den?

Ja den er da helt urimelig flot og lækker, den sportsvogn.

Men hvorfor går du ikke lige over og checker hvor meget den har gået, det ku da ellers være sjovt at vide, ik?

Ok. Jeg går lige over. Men så er pølsen vel også færdig når jeg kommer tilbage?

Ja, s’føli, gamle ven, du kan rolig se lidt på sportsvognen (den bliver jo alligevel holdende, til jeg tar den hjem fra arbejde. Og så kan jeg lige nå at få pølsen ned i brødet, uden han ser det. Den pølseende nede i vandet er nemlig rigtig, rigtig sort og grim, den ser næsten styg ud, det kan være den er helt giftig? Jeg må hellere skynde mig at få den møjet ned i pølsebrødet, han skulle da helst ikke opdage noget lige her).

Nå, så fik du kigget lidt på sportsvognen, ja det er sikkert er rigt svin, som har den sportsvogn, de vil jo ha det hele, og så vil de ikke betale skat. Vi andre, vi arbejder da for føden. Men her er så din pølse, læg mærke til hvor stor og flot den ende er, som du kan se stikker ud af pølsebrødet. Jeg serverer kun rigtig flotte røde pølser, de mange unge damer, som kommer her kan også godt lide dem, og så kalder de mig ”vor far”. De er sørme godt nok charmerende. Men det bliver 25 kr, du må hellere betale før du spiser hele pølsen, du ved jeg kan så let glemme at få pengene.

Jo, jo, men selvfølgelig, her er lige penge. Ja, det er godtnok en flot pølse, mine tænder løber helt i vand.

Ja, det er da klart, gamle ven. Men how du, jeg har en aftale nede i Bruxelles i morgen, ja de har tilbudt mig en pølsemandsbevilling nede ved EU, en stor stilling skal jeg love dig for. Mange pølser med privatchauffør, ja dernede er det mig, der får hele svineriet. Ja de har jo hørt om mine evner til at servere specialpølser med forskellige overranskende resultater. Så jeg bliver nødt til at lukke ned for i dag du, ja jeg er ked af det, jeg må også lukke vinduerne og halvtaget ned, så du kan ikke så godt stå her og spise din pølse idag. Men vi ses måske en af dagene igen? Hej du.

Jamen det er i orden Billy. Ja hej, hej.

MORALE: Der er sommetider to ender af en rød pølse. Den ene ende er som regel rød, men den anden ende kan godt være sort og temmelig giftig. Især naturligvis hvis den har ligget i en heksekedel!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.